Laricani: ABD ve Siyonistler bölgede kriz peşindeler

  • 06 Ekim 2016
  • 967 kez görüntülendi.
Laricani: ABD ve Siyonistler bölgede kriz peşindeler

İran Meclis Başkanı Laricani, bugün mecliste yaptığı konuşmada, ABD ve Siyonist rejimin böldegeki krizlerin arkasında olduğunu söyledi.

İran Meclis Başkanı Laricani, bugün mecliste yaptığı konuşmada, Amerika ve Siyonist rejimin bölgede yeni bir krizin peşinde olduklarını ve bu krizi de belirli sınıra kadar tırmandırmaya çalıştıklarını belirterek, onların kendi menfaatlerine zarar gelmemesi için çok ince bir politika izlediklerini dile getirdi.

Meclis kürsüsünde açıklama yapan İran Meclis Başkanı Ali Laricani, konuşmasının başında Hüseyinlerin ve Yezidlerin safını doğru anlamak gerektiğini belirterek, müslümanların içinde bulundukları fitne halini de Vahhabi ve tekfirci teröristlere bağladı.

Bu tür grupların İslam’ı karaladığını belirten Kum milletvekili, Amerika ve Siyonist rejimin de onlara destek verdiğini ve bundan nemalandığını söyledi.

Meclis Başkanı konuşmasına şöyle devam etti: Siyonist rejim tarafından düzenlenen Herzliya Konferansı’na katılan Amerikalı bir üst düsey yetkili bu konferansta İsrail’in güvende olduğunu belirtti. Bunu da bölgedeki ülkelerin bir keşmekeş içerisinde olmalarına bağladı. Bu büyük oyun da gösteriyor ki Amerika ve İsrail söylediklerinin tersini yapıyorlar. Hiçbir zaman teröristlerle mücadele etmek gibi bir dertleri olmadı. Onların gizledikleri büyük planları da zaten bölgede saklıdır. Aynı konferansta bir İsrail emniyet yetkilisi de İsrail’in şu anki konumunun emniyet açısından çok iyi olduğunu ve bunu korumak gerektiğini belirterek, DAEŞ’in dağılması halinde Nusra Cephesi’yle derhal birtakım bağlantılar kurulması gerektiğini ifade etmiştir.

Bu iki ABD ve İsrail üst düzey yetkililerinin konuşmalarını değerlendiren İran Meclis Başkanı Laricani, İnkılap Rehberi Ayetullah Hamanei’nin bölge için Amerika ile hiçbir anlaşmanın yapılamayacağını sözlerini de hatırlatarak, ABD ve Siyonist rejimin nasıl bir sinsi oyun peşinde olduklarına vurgu yaptı.

Konuşmasının sonunda da Suriye’de şehit düşen Şehit Hemedani’yi yad eden Laricani, “Şehit Hemedani, uzun süre Ehlibeyt (a.s) türbesini korudu. Bunun sonucu olarak da şehadet şerbetini içti. İnşallah onun şehadeti Allah’ın velileriyle haşr olmasına vesile olur” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.