Laricani: ABD’nin son yaptırımlarına karşı hazırlıklıyız

  • 27 Temmuz 2017
  • 980 kez görüntülendi.
Laricani: ABD’nin son yaptırımlarına karşı hazırlıklıyız

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD Temsilciler Meclisi’nde onaylanan İran karşıtı yaptırımlara dair yaptığı açıklamada, İran’ın bu yaptırımlara karşı gereken tedbirleri aldığını belirtti.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Meşhet merkezli “Horasan Rezevi” kanalına verdiği röportajda gündemdeki konuları değerlendirdi.

Nükleer anlaşma sürecine işaret eden Laricani, “Birkaç sene önce ABD ve Avrupa ülkeleri İran’a karşı birleşmişlerdi. Bu koşullar altında 5+1 Grubu’na üye ülkeleriyle nükleer müzakereleri gerçekleştirerek başarıyla ülkemize karşı uygulanan bazı yaptırımların kaldırılmasını sağladık” dedi.

Laricani, ABD Temsilciler Meclisi’nde onaylanan İran karşıtı yaptırımları eleştirerek şu açıklamalarda bulundu: Halihazırda İran, Rusya ve direniş güçleri sahada teröristlere ağr darbe vurarak terör örgütü DEAŞ’ın belini kırdılar. Bunun yanında ABD ile Siyonsit Rejim, DEAŞ’ın başarısızlığı ve İran’ın petrol sorunlarının çözülmesine dayanamayıp ülkemizin elde ettiği kazanımlarını yok etmeye çalışıyor. ABD, yeni yaptırımlarla hem İran’a yönelik artan yatırımları engellemek istiyor hem de İran’ı kızdırarak kendi amaçlarına ulaşmaya çalışıyor.

“Biz yaptırımların karşısında her açıdan hazırlıklıyız, zira bununla iligli bir aydan beri somut bir plan üzerine çalışarak gereken tedbirler alınmıştır” diyen Ali Laricani, Milli Güvenlik Komisyonu’nun da Cumartesi’den itibaren bu konuyu ele alacağını aktardı.

Meclis Başkanı, ABD’nin bu inatçılığı İran’ın bölgede doğru yolda olduğunu gösterdiğini ifade ederek, “Allah’ın lütfü ile İnkılap Rehberi’nin tedbirleriyle inşaallah gitgide İran’ın bölgedeki konumu yükselecektir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.