Laricani: Amerika verdiği taahhütleri yerine getirmezse bizde aynı şeyi yaparız

  • 11 Eylül 2015
  • 700 kez görüntülendi.
Laricani: Amerika verdiği taahhütleri yerine getirmezse bizde aynı şeyi yaparız

İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, New York seferi dönüşünde Almanya’nın Frankfurt şehrinde bir gazeteye demeç verdi.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bu demeçte bölgesel meseleler ile Nükleer Anlaşma hakkında konuştu. Amerika’nın verdiği taahhütlerini yerine getirmediği vaziyette İran’ın da aynı işi yapacağının altını çizen İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani “Ama Amerika böyle bir bir iş yapamaz çünkü böyle yaptığı takdirde dünyada Amerika devletinin kararlarının güvenilmez olduğu herkesçe bilinecek ve sözkonusu devletin saygınlığı düşüşe geçecektir” diye konuştu.

Bölgesel birçok sorunun diplomatik ve siyasi yöntemle çözülebileceğini vurgulayan İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani “Suriye krizi için her zaman siyasi çözüm yolu bulunmuştur. Yemen de aynı Suriye gibidir” diye açıkladı.

Bölgede imparatorluklarını yeniden inşa etmek isteyen bazı ülkelerin olduğuna işaret eden İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani “Onlara Suriye’de terör grupları oluşacağı hakkında verdiğimiz uyarılara rağmen bizi ciddiye almadılar” ifadesini kullandı.

İran’ın terörizmle etkin şekilde mücadele eden tek ülke olduğunu dile getiren İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani “İran olmasaydı Bağdat ve Irak’ın diğer şehirleri teröristlerin eline geçebilirdi. IŞİD karşıtı koalisyon da başarılı bir performans gösteremiştir ve böylece IŞİD daha cüretkar hale gelmiştir” diye belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.