Laricani: Batı terörizmle mücadele konusunda şaşkınlık içindedir

  • 07 Ekim 2015
  • 659 kez görüntülendi.
Laricani: Batı terörizmle mücadele konusunda şaşkınlık içindedir

İran Meclis Başkanı Laricani “Batı terörizmle mücadele konusunda şaşkınlık içindedir” dedi.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün İran’ın güneybatısında yer alan Şehr-i Kurd’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Laricani KOEP’ye ilişkin soruya “İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu bu husustaki bakış açısını açıklamıştır. Biz yabancıların KOEP’yi kötüye kullanmamaları için KOEP tasarısını Meclis’te onayladık” diye konuştu.

Rusya’nın İran ile koordine şekilde Suriye’de askeri müdahalesi konusundaki soruya Laricani “Batılılar bir süre gaflet içerisindeydi ama şimdi bu olgu ile nasıl baş edeceklerini bilemez durumdalar” açıklamasında bulundu.

Batı’nın terörizm ile mücadele konusunda şaşırdığını dile getiren Laricani “Batı kendisine zaman tanımak yerine bu fırsatı rakibine sunmuştur” diye ifade etti.

Ruslar’ın DAEŞ ile mücadele konusuna odaklandığını aktaran Laricani “Suriye’de bulunan birçok terörist Rusya’dan Suriye’ye gitmiştir. Dolayısıyla Ruslar Batılılar ile birlikte kaygı taşıyor ama Batılılar’ın davranışı samimi değil” diye vurguladı.

Laricani’nin Şehr-i Kurd merkezli Çahar Mahal ve Behtiyari Eyaleti’ne yaptığı seferde bu eyaletin üst düzey yetkilileri İran Meclis Başkanı Laricani’yi karşıladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.