Laricani: Bazı İslam ülkelerinin İsrail sevgisi, utanç verici bir facia

  • 20 Haziran 2017
  • 1.180 kez görüntülendi.
Laricani: Bazı İslam ülkelerinin İsrail sevgisi, utanç verici bir facia

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, bazı İslam ülkelerinin İsrail sevgisinin utanç verici bir facia olduğu belirterek, ‘’İslam ümmeti Filistin kaderi karşısında hassas olmalılar ve güçlerini Dünya Kudüs Günü’nde göstermeliler’’ dedi.

Meclis Haber Ajansı’na göre, Tahran’daki İslam ülkeleri Büyükelçileri ile görüşen Laricani, Büyükelçilere Tahran’daki terör olaylarından dolayı başsağlığı dileklerine teşekkür ederek, ‘’İran İslam Cumhuriyeti yıllarca terörizmle boğuştu ve son yıllarda İslam dünyası da bu sorunla boğuşmaktadır’’ dedi.

Bazı terör olaylarını ABD’nin kızgınlığından gerçekleştiğini ifade eden Laricani, ‘’ABD’nin kızgınlığı anlaşılır meseledir zira teröristle bölgede ağır darbeler almışlardır ve Suriye ile Irak’taki hezimetleri onların belini kırmıştır, fakat onlar yollarının yanlış olduğunu ve İran’ın doğru yolda olduğunu bilmeliler’’ dedi.

İslam ülkeleri ve İslami mezheplerinin uleması arasında bir toplantı düzenlenme önerisine değinen Laricani, ‘’İran ihtilafların giderilmesi için bu gibi toplantıların düzenlenmesine çok çaba sarf etti, fakat bazı ülkeler krizlerden sonuç aldıklarını düşünüyorlar’’ dedi.

Suudilere uygulamalarının İslam ümmeti zararına olduğunu anlatmaya çok çalıştıklarını ifade eden Laricani, ‘’Onların tutumu her gün sertleşiyor ve onlar her zaman İslam ülkeleriyle çatışma halindeler.’’ dedi.

Suudilerin saldırıya dayalı siyasetlerinin İslam ümmetinin zararına neden olduğunu belirten Laricani, Suudilerin Suriye, Yemen ve son zamanlarda Katar’ın da canını hedef alan siyasetlerinin esef verici ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi Ramazan ayının son cuması rahmetli İmam Humeyni tarafından Dünya Kudüs Günü olarak ilan edilmiş ve bu günde başta İran olmak üzere İslam dünyası ve dünyanın bir çok yerinde çeşitli etkinlikler yapılmakta ve Filistin davasına  destek verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.