Laricani: Bazı İslam ülkelerinin siyonist İsrail ve ABD ile uzlaşmaları utanç vericidir

  • 20 Nisan 2017
  • 1.329 kez görüntülendi.
Laricani: Bazı İslam ülkelerinin siyonist İsrail ve ABD ile uzlaşmaları utanç vericidir

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, bazı İslam ülkelerinin siyonist rejim İsrail ve Amerika ile Yemen halkının başına salkım bombaları atmaları konusunda uzlaşmalarının utanç verici olduğunu söyledi.

Laricani, dün Tahran’da 34. uluslararası kuranı kerim okuma ve hafızlık yarışmasının açılışında yaptığı konuşmada, İslam ülkeleri arasında ihtilafı, bugün İslam dünyasının en büyük derdi olarak nitelerken, ”terörist ve tekfirci hareketlerin müslümanların tahkiri için bir unsur, faktör olduğunu söyledi.

Laricani, terörist grupların bölgedeki İslam ülkelerini buhranlı hale getirmelerinin sınırötesi güçlerin İslam ülkelerine gelmeleri ve sulta kurmarlarına neden olduğunu söyledi.

İran meclis başkanı, terörist grupların siyonist rejim için rahat bir nefes almasına neden olduğunu belirterek, bazı İslam ülkelerinin bölgedeki müslümanların canlarını tehlikeye atarak, perde ardında siyonist İsrail’e yardım ettiklerini ve Amerika ile siyonist İsrail’in teşviklerini dostça gördüklerini söyledi.

Laricani, batının terörizm konusunu bir araç olarak kullanmasını da eleştirerek, batının bazı arap ülkelerinin desteğiyle terörist grupların girişimlerini suistimal ettiğini söyledi.

İran meclis başkanı, İslam ülkeleri arasında ihtilaf, buhran ve çatışmaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.