Laricani: Bazı ülkeler teröristleri yok edeceklerine onları yönetmek istiyorlar

  • 30 Kasım 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Laricani: Bazı ülkeler teröristleri yok edeceklerine onları yönetmek istiyorlar

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile görüşmesinde, Avrupa ülkelerinin terörizmle mücadele konusunda kararlı olmaları gerektiğini söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve beraberindeki heyeti kabul eden İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Yunanistan ve İran’ın parlak bir geçmişe sahip olduklarını ifade ederek, ikili ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

İran ve Yunanistan arasındaki yakın ilişkilere değinen Laricani, “Biz Yunanistan ile çeşitli ekonomik alanlarda işbirliği yapabiliriz. İkili ilişkiler parlamento ve devletler arasında da geliştirilebilir” dedi.

Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde İran ve Yunanistan arasındaki ticaret odalarının etkin rol oynadığını hatırlatan Laricani, “İranlı ve Yunan tüccarlar ticaret alanında başarıya ulaşmak için iki ülkenin de yatırım potansiyellerini tanımları gerekiyor” diye ekledi.

Laricani, terörizmin bölgeye yayılması tehlikesine de işaret ederek, “Maalesef terörizme karşı ciddi bir mücadeleye tanık değiliz. Bir yılı aşkın bir süredir 60 ülkenin oluşturduğu koalisyon hiçir bir şey yapmamıştır. Bazı ülkeler teröristleri yok edeceklerine onları yönetmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

İran’a düzenlediği ziyaretten dolayı mutluluklarını dile getiren Nikos Kocias da bu görüşmede, İran ve Yunanistan’ın eski bir uygarlığa sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye tarafından Rus uçağının düşürülmesi olayına da işaret eden Yunanistan Dışişleri Bakanı, “Defarlarca Yunanistan hava sahasını ihlal eden Türkiye Rusya’ya karşı böyle bir girişimde bulunmamalıydı. Bu gibi tavırlar bölgenin daha düzensiz bir hale gelmesine neden oluyor. Bir daha benzer olaylara tanık olmamamızı ümit ederim” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.