Laricani: Bölgesel krizler İsrail için fırsat oluşturmuştur

  • 22 Kasım 2017
  • 1.031 kez görüntülendi.
Laricani: Bölgesel krizler İsrail için fırsat oluşturmuştur

İran İslami Şura Meclisi Başkanı bölgesel krizler ve Yemen, Suriye ve Lübnan’daki gelişmelerin işgalci siyonist İsrail rejimi için en fazla fırsatı oluşturduğunu bildirdi.

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani bugün İstanbul’da Pakistan Senato Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı Müşahid Hüseyin ile bir araya gelerek ikili ilişkileri görüştü.

Asya Parlamenter Asamblesi 10. Genel Kurulu’na katılmak üzere İstanbul’da bulunan İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, Pakistan Senato Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı Müşahid Hüseyin ile bir araya geldi.

İran-Pakistan ilişkileri ele alındığı görüşmede Laricani, “İki ülke arasındaki parlamento işbirliğinin iyi yönde ilerlediğinden dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu gelişmeler ileride yapılacak istişare görüşmelerinde çok önemli olabilir” dedi.

Yemen’de devam eden krizle ilgili Laricani, “Bugünlerde Yemen’de temel sıkıntılar var, bu yüzden sorunların politik bir çözüm aracılığıyla bertaraf edilmesine yardım etmeliyiz, çünkü sonuçta bölgedeki tüm sorunlar Siyonistlerin çıkarına olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Siyonist Rejim’in bölgede yeni bir siyasi kriz yaratmaya çalıştığına dikkati çeken Laricani, “Bunu bölgedeki ülkelerle konuşmalıyız ve onların Amerika’nın aracı haline gelmesine izin vermemeliyiz. Sorunların çözümü için ise İran başta olmak üzere Pakistan ve Türkiye’nin bölgedeki kilit rolünü değerlendirmeliyiz” ifadelerinde bulundu.

Laricani ayrıca Amerika’nın İran’ı yenme amacının boşa çıkartıldığını belirtti.

Pakistanlı yetkili de bu görüşmede, iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin iyi seviyede olduğunu hatırlatarak, “İran, Pakistan ve Türkiye arasındaki yakın ilişkileri güçlendirmeye çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.