Laricani: Dünya Filistin’i destekleme yönünde dayanışmaya girmiş bulunuyor

  • 23 Şubat 2017
  • 1.038 kez görüntülendi.
Laricani: Dünya Filistin’i destekleme yönünde dayanışmaya girmiş bulunuyor

Dün öğleden sonra Umman Meclis Başkanı ile görüşen İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Filistin meselesinin bölgenin ve İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu bildirerek, dünyanın Filistin davasına destek yönünde daha fazla dayanışma içinde olması gerektiğini bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Filistin İntifadasına Destek konferansı kulisinde Umman meclis Başkanı halit Bin Hilal Bin Nasır el-Mamuli, Sultan Kabus’un liderliğindeki Umman’ın bölgede çok akıllı bir konum ve tutum içinde olduğunu ve bu ülkenin başta Filistin meselesi olmak üzere muhtelif bölgesel meseleleri ciddiyetle ele alarak takip etmesinin beklendiğini söyledi.

Laricani ayrıca İran ve Umman arasındaki iyi dostluk ilişkilerine de temasla, yakın gelecekte iki ülke münasebetlerinin çok daha gelişeceğini bildirdi.

Umman Meclis başkanı da bu görüşmede, İran tarafından Filistin İntifadasına Destek Konferansının başarılı bir şekilde düzenlenmesinden dolayı teşekkürlerini dile getirerek, ülkelerden bazılarının Filistin meselesi konusunda üzerlerine düşeni yapmadıklarını, ancak bu konferansla birlikte bu yönde önemli bir canlanmanın olacağını düşündüklerini söyledi.

Salı günü Tahran’da İslam inkılabı rehberinin konuşmasıyla açılan sözkonusu konferans iki günlük çalışmalar ardından dün yayınlanan kapanış bildirisiyle sona erdi.

Konferansa 80 ülkeden 700’den fazla delege katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.