Laricani: Hükümet ile Meclis, ABD’nin aşırı taleplerini önlemeli

  • 13 Haziran 2016
  • 797 kez görüntülendi.
Laricani: Hükümet ile Meclis, ABD’nin aşırı taleplerini önlemeli

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Hükümet, Meclis ve Nükleer Anlaşma’nın uygulanmasını izleme komitesinin ABD ve bazı ülkelerin aşırı taleplerinin önüne geçmesi gerektiğini belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün meclisin açık oturumunda yaptığı konuşmada, nükleer müzakerelerin zor, çetrefil ve çok taraflı bir müzakere olduğunu ve İran Dışişleri Bakanı ve arkadaşlarının bu bağlamda büyük emek verdiğini kabullenmek gerektiğini vurguladı.

Laricani sözlerinin devamında, son aylarda ABD’nin sadece nükleer değil, başka kanallardan da İran’a baskı yapmaya teşvik edilmesine dair bazı emarelerin görüldüğünü, Dışişleri Bakanlığı ve arkadaşlarının dikkatlice ABD’nin aşırı taleplerinin önüne geçmeleri gerektiğini ifade etti.

Laricani, İran’a karşı diğer alanlarda yaptırım uygulanması halinde İran’ın da karşılık vereceğini öngören İslami Şura Meclisi’nin kararına işaretle, Hükümet ve Meclis’in Batılıların şike yapmaması için gelişmeleri dikkatle takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Laricani, nükleer anlaşmanın ardından oluşan yeni dönemde iç ve dış yatırımcıların faaliyete teşvik edilmeleri için huzur ve sükunet ortamına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.