Laricani: Ilımlı terörizm bir siyasi sahtekarlıktır

  • 25 Aralık 2014
  • 916 kez görüntülendi.
Laricani: Ilımlı terörizm bir siyasi sahtekarlıktır

İslami İran Meclis Başkanı Ali Laricani, dünyada terörizmle ilgili olarak bazılarının görüşlerini eleştirerek;  Suriye’de terörizme yardım etmenin Irak’ta terörizme yardım etmek olduğunu zira  dünyada ılımlı terörizm diye bir şey olmadığını söyledi.

Habere göre, Laricani, dün gece Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi ile Bağdat’ta görüşmesinde,  ‘ılımlı terörizm’ sözcüğüne dikkat çekerek,  bunu  bir siyasi sahtekârlık olarak niteledi ve ”terörist grupların isimlerini ılımlı diye koyduğunuz zaman, bu kelime  onların  mahiyeti ve düşüncelerini değiştirmiyor” dedi.

İran İslami Şura Meclisi başkanı, batılı ülkeler ile bazı bölge ülkelerinin Irak’ta  demokrasi ve  güvenliği  yok etmek istediklerini belirterek, ”Irak’ta mevcut demokrasi ve güvenliğin ortadan kalkması onları aynı zamanda memnun da edecektir” diye eleştirdi.

Laricani, İran İslam Cumhuriyetinin, Lübnan, Suriye ve Irak’a yönelik yardımlarına  temas ederek, İran’ın  yardımlarının gerçekte bu ülkelerin terörizmle mücadeledeki başarıları için yapıldığını belirterek, zira ‘terörizm’ ve ‘ Siyonist İsrail rejimi’nin varlığının makasın iki ağzı gibi olduğunu ve onların İslam dünyasının çıkarlarını hedef aldıklarını söyledi.

 

Görüşmede Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi de, IŞİD ile mücadele için halkın seferber edilmesine temasla, İran’ın Irak’ın yanında yer almasının  kuşkusuz çok önemli olduğunu kaydederken, Irak hükümetinin, ülkenin  siyasi, güvenlik ve iktisadi sorunlarını çözmeyi  çok önemli bir görev olarak gördüğünü  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.