Laricani: İngiltere İran’ın iktitarı karşısında geri adım attı

  • 17 AÄŸustos 2019
  • 1.736 kez görüntülendi.
Laricani: İngiltere İran’ın iktitarı karşısında geri adım attı

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani İran’a ait petrol tankerinin serbest bırakılmasına işaret ettiği açıklamasında, İngiliz yönetimi İran İslam Cumhuriyeti’nin iktidarı karşısında geri adım atmak zorunda kaldığını vurguladı.

İran’ın ham petrolünü taşıyan Grace-1 petrol tankerine, 4 Temmuz 2019 tarihinde AB’nin Suriye’ye dayattığı haksız yaptırımları ihlal ettiği bahanesi ile İngiliz donanması tarafından Cebeli Tarık boğazında el konuldu.

Ancak Cebeli Tarik yüksek mahkemesi geçen Perşembe günü Amerika devletinin baskıları ve Grace-1 petrol tankerinin serbest bırakılmaması yönündeki resmi talebine rağmen tankerin serbest bırakılmasına karar verdi.

Muhabirimizin İslami Şura Meclisi’nden bildirdiğine göre, Meclis Başkanı Ali Laricani Cumartesi günü genel kurul oturumunun açılışında yaptığı konuşmada İngiliz yönetimi İran İslam Cumhuriyeti’nin iktidarı karşısında geri adım atmak zorunda kaldığını belirterek şöyle ekledi:

İngilizler İran’ın bugünkü şartları geçmişteki şartlar gibi olmadığını ve deniz korsanlığından el çekmeleri gerektiğini anladılar.

Meclis Başkanı Laricani konuşmasında ayrıca İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’e Amerika tarafından yaptırım uygulama kararına değinerek beyaz saray yetkililerine hitaben şöyle dedi:

Eğer bu tür işlerin gövde gösterisi olduğunu düşünüyorsanız, İran milleti bir bütün olarak sizin karşınızda durduğunu da bilmelisiniz.

İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani konuşmasının devamında Amerikalı yetkililerin bir yandan İran ile müzakere önerisini ileri sürdüklerini ve öbür yandan İran Dışişleri Bakanı’na yaptırım uyguladıklarını belirterek şöyle ekledi:

Amerika halkı kuruntulu liderlerin eline düştükleri, bunlar aşırı kuruntu yüzünden ahmakça saçmalamaya ve çelişkili açıklamaları yapmaya başladıkları anlaşılıyor.

Yasama Erki Başkanı Laricani ayrıca Lübnan Hizbullah hareketinin 33 günlük savaşta korsan İsrail’e karşı kazandığı zaferin yıldönümünü kutlayarak şöyle dedi:

Direniş ekseni bu savaşta zafer kazanarak siyonistlere ve Amerikalı yetkililere ağır bir tokat indirdi ve komplolarını da etkisiz hale getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.