Laricani: Irak’ın parçalanmasına kesin bir şekilde karşıyız

  • 28 Ağustos 2016
  • 851 kez görüntülendi.
Laricani: Irak’ın parçalanmasına kesin bir şekilde karşıyız

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, İran’ın Irak’in merci taklitleri gibi Irak’ın parçalanmasına kesin bir şekilde karşı olduğunu söyledi.

Irak’ta faaliyette bulunan İslami Direniş guruplarından El Nuceba’nın Genel Sekreteri Şeyh Ekrem el-Kabi’yi kabul eden Laricani, Arabistan’ın bölgede bir çok negatif işler yaptığını fakat bunlarda yenilgiye uğradığını ifade etti.

Arabistan’ın 1.5 yıldan beri Yemen ile savaş halinde olduğunu ifade eden Laricani, bu savaşta bir ilerleme sağlamadıklarını, Suriye konusunun da bir iki haftaya biteceğini fakat onların sözlerinden 5 sene geçtiğini ifade etti.

Irak’ın parçalanmaması hususunda Ayetullah Sistani’nin tutumunun önemli olduğunu vurgulayan Laricani, ‘’Düşmanların Irak ve Suriye’deki projeleri devam etmekte ve bu ülkelerin konusu bir iki zaferle çözülmez’’ diye konuştu.

El-Kabi de İran halkı ve devletine Irak’a yaptıkları yardımlara teşekkür ederek, İran’ın yardımları ile Irak’ın bir çok bölgesinin teröristlerin elinden kurtarıldığını söyledi.

El Kabi, Irak’ın bir çok isgal altındaki bölgelerinin kurtarıldığını ve IŞİD teröristlerinin sadece Musul ve El Anbar eyaletinin bazı bölgelerinde kaldıklarını söyledi.

Musul savaşının ve o kentin kurtarılmasının çok önemli olduğunu ifade eden El Kabi, bu savaş Irak İslami Direnişinin seyrini belirleyecektir.

El Kabi tekfirci guruplarla ilgili yaptığı açıklamada, El Nüsra cephesinin katar’ın himayesinde olduğunu fakat Arabistan ve ABD tarafından da desteklendiğini ifade etti.

El Kabi, Arabistan parasıyla alınan füzelerin Suriye’deki terörist guruplara gönderildiğini belirterek, Suriye’deki teröristlerin ateşkese inanmadıklarını ve ateşkesi yeni mevziler kazanmak için kullandıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.