Laricani: Iraklı grupların Amerika tarafından silahlandırılması, Irak güvenliğini bozar

  • 01 Mayıs 2015
  • 856 kez görüntülendi.
Laricani: Iraklı grupların Amerika tarafından silahlandırılması, Irak güvenliğini bozar

İslami şura meclisi başkanı, Amerika kongresi tarafından Irak’taki bazı grupların silahlandırılması ve mali kaynakların sağlanmasına dair yasanın onaylanmasını, Irak içişlerine müdahale ve milli hakimiyetin açıkça çiğnenmesi anlamında olduğunu söyledi.
İRİB ajansının bildirdiğine göre meclis başkanı Ali Laricani dün Kum kentinde yaptığı açıklamada, Amerikan kongresinin Iraklı çeşitli grupları silahlandırmasına dair girişiminin, Irak hükümeti ve halkının teröristlere karşı başarısını engellemek amacı ile yapıldığını ve Amerika’nın tutumu ve hedeflerini daha da açığa çıkardığını söyledi.
Laricani Amerikalı yetkililere hitaben, eğer Irak hükümetinin teröristlere karşı savaşına saygı duyup önem veriyorlarsa, çeşitli grupları silahlandırmak yerine Irak hükümetinin güçlenmesine yardım etmelerini istedi.
Amerika kongresine ayrı ayrı sunulan tasarılarda, peşmerge ve ıraklı Ehli Sünnet aşiretlerin silahlandırma hedefi yer alıyor.
Irak hükümeti ise tasarıya karşı muhalefetini açıklarken, benzer tasarı ve önerilerin bölgede daha fazla ihtilaf ve parçalanmaya sebep olacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.