Laricani: İran, ABD Kongresine bilimle karşılık verir

  • 25 Ocak 2015
  • 728 kez görüntülendi.
Laricani: İran, ABD Kongresine bilimle karşılık verir

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, İran İslam Cumhuriyeti’nin ABD Kongresinin her türlü girişimine, nükleer teknolojide sıçramayla karşılık vereceğini belirtti.
İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani bugün Gürcistan Meclisi Başkanı David Usupashvili ile yaptığı görüşmede, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kongrenin İran’ın nükleer konusuyla ilgili son girişimleri hakkında, ABD iç konularının İran’la ilgisi olmadığını, Obama’nın da bu meseleleri, İran’a ilintilendirmemesi gerektiğini kaydetti.
İran’ın, meselenin siyasi müzakereler yoluyla çözümü için esneklik gösterdiğini ifade eden Laricani, ABD iç sorunlarının müzakerelere zarar vermemesi gerektiğinin altını çizdi.
Tahran’a geldiği için Gürcistan Meclisi Başkanı’na teşekkürlerini bildiren İslami Şura Meclisi Başkanı, İran ve Gürcistan’ın kültürel ve tarihi açıdan birbirine çok yakın olduğunu, iki ülkenin mazisinin, iki milleti birbirine yakınlaştırdığını kaydetti.
Gürcistan Meclisi Başkanı da, bölgenin terörizm tehdidiyle karşı karşıya kaldığı şu sıralarda, İran ve Gürcistan’ın yaralı işbirliği içinde olması ve gelişmesine çalışmaları gerektiğini söyledi.
Gürcistan Meclisi Başkanı, taşımacılık, su, enerji ve diğer projeler hakkında iki ülkenin işbirliğini güçlendirmesini istedi.
Gürcistan parlamenter heyeti, bugün İran İslam Cumhuriyeti yetkilileriyle görüşmek üzere, Tahran’a gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.