Laricani: İran, bölgesel ve uluslararası konulara gerçekçi yaklaşıyor

  • 03 Şubat 2017
  • 1.190 kez görüntülendi.
Laricani: İran, bölgesel ve uluslararası konulara gerçekçi yaklaşıyor

İslami Şura Meclisi Başkanı, İran’ın bazı ülkelerin bölgesel ve uluslararası konulara gerçekçi olmayan tavrına rağmen bu meselelere gerçekçi baktığını belirtti.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün Tahran’da katıldığı bir merasimde yaptığı konuşmada, bölücülük dönem, dayatma savaşı, ekonomik yaptırımlar ve nükleer konunun İran İslam Cumhuriyeti’ni bölgesel ve uluslararası arenada deneyim sahibi kıldığını kaydetti.

Laricani, Ortadoğu’yu dünyanın iç çatışmalar ve karışıklıklar açısından en sıcak bölgesi olarak niteledi, İran’ın bölgesel ve uluslararası konulardaki önemli rolünün daha da arttığını ve ölçülü davranışının İran’ı sürdürülebilir güvenlik sahibi kıldığını belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı ayrıca, ABD Başkanı’nın İran ile ilgili sözlerini eleştirerek, İran İslam Cumhuriyeti’nin bazı büyük ülkelerin hezeyanlarına göre mantıklı ve akıllı tutumunun, bu ülkelerin bazı yetkililerinin kendi ülkeleri ve diğer ülkeler için sorun oluşturduğunu gösterdiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.