Laricani: İran bölgeyle huzurlu ve barış içinde olmanın peşinde

  • 03 Aralık 2017
  • 977 kez görüntülendi.
Laricani: İran bölgeyle huzurlu ve barış içinde olmanın peşinde

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgenin bütün ülkeleriyle sağlıklı ilişkiler ve barış içinde yaşamanın peşinde olduğunu söyledi.

Laricani, dün gece İran televizyonu (İRİB) canlı yayınında  yaptığı açıklamada, İran’ın bölgeyle ilgili siyasetlerine temas ederek, ”İran İslam Cumhuriyetinin hiç bir ülkenin toprağında gözünün olmadığını” belirterek ‘Bazı çevrelerin Şii hilali konusundaki açıklamaları onların zihinsel geri kalmışlığındandır’ dedi.

İran meclis başkanı, İran’ın bölgedeki stratejisinin şeffaf ve net olduğunu belirterek, İran’ın bölge ülkeleriyle  hesaplı ilişkilerinin olduğunu ve bunda öncü olduğunu belirterek, ‘bölgenin geleceği bölge ülkelerinin eliyle şekillenmesi gerektiğine inanıyoruz’ dedi.

Ali Laricani, Amerika ve onun bölgedeki müttefiklerinin desteğindeki terör örgütü IŞİD’in bölgede yenilgiye uğratılmasına da temasla, ”Irak ve Suriye devletlerinin terörizmle mücadele konusunda  yardım daveti üzerine İran, bu ülkelere askeri müsteşarlık hizmeti verdi, İran’ın bu girişimi  bölgenin güvenliği için esaslı ve dakik bir işti ve aynı zamanda İran’ın güvenliği için de” dedi.

Laricani, nükleer anlaşmanın önemine de işaretle, ”İran, 5+1 grubuyla imzalanan nükleer anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı’na bağlı kalmıştır ve İran doğru yolu seçmiştir ve bu anlaşma İran’ın bugünkü iktisadi şartları içinde lazımdı” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.