Laricani: İran İslam Cumhuriyeti, Bölgede Sorumluluk Duygusu Taşıyor

  • 19 Mayıs 2015
  • 761 kez görüntülendi.
Laricani: İran İslam Cumhuriyeti, Bölgede Sorumluluk Duygusu Taşıyor

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, İran İslam Cumhuriyetinin bölgede sorumluluk duygusu taşıyan bir ülke olduğunu bildirdi.

İran Haber Ajansının bildirdiğine göre İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani dün akşam Senendeç ilinde Kürdistan bölgesi eyalet konseyi toplantısında yaptığı konuşmada bölge ve uluslar arası şartlara temasla, müslüman ülkeler arasındaki anlaşmazlık ve ihtilafların, kan dökme ve birbirine zarar vermeye dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

İran halkının gelecek istikametinin mevcut şartta belli olduğunu ve meselelerin çözümü konusunda İslam İnkılabı rehberinin ileri sürdüğü çözüm yollarının anahtar rol ifa ettiğini belirten Larcani, nükleer meselelerle ilgili gelişmelere de temasla, gerek bölgesel ve gerekse uluslar arası alanda bu hususta bir takım rahatsız edici girişimlerin olduğunu ama kalkınma istikametinin belli olduğunu ve bu hususta ileriye dönük adımların atıldığını söyledi.

Larican İran’ın bölgede sorumluluk duygusu içinde olduğunu ve bu sorumluluk duygusu dolayısıyla almış olduğu kararların çok yerinde ve doğru kararlar olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.