Laricani: İran, İslam ülkeleriyle ilişkileri geliştirmeye önem veriyor

  • 14 Kasım 2016
  • 974 kez görüntülendi.
Laricani: İran, İslam ülkeleriyle ilişkileri geliştirmeye önem veriyor

İslami İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İran’ın İslam ve Arap ülkeleriyle her alanda ilişkileri geliştirmekten yana olduğunu söyledi.

Laricani dün  Tahran’da Irak ed’Dave partisi siyasi ofis başkanı Hızır el’Hazai’yi kabulünde  yaptığı açıklamada, bölgede bazı ülkelerin yapıcı tutumlarının zaruretine  işaretle, sebat ve güvenlik içindeki bir Irak’ın, İran halkı ve devletinin isteği olduğunu söyledi.

Laricani, Iraklı güçlerin özellikle de son zamanlarda teröristlere karşı zaferlerine de işaretle, İran’ın her zaman Irak’ın ilerlemesi ve kalkınmasından yana olduğunu  belirterek,  İran’ın bunun için siyasi, iktisadi, ilmi ve kültürel gibi bir çok alanda edindiği tecrübeleri Irak’a sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Irak ed’Dave partisinin yetkilisi ve Irak eski cumhurbaşkanı yardımcısı da, İran ve Irak’ın  karşılıklı çıkarlar ve saygı çerçevesinde ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiğini söyledi.

El’Hezai, Musul kentinin  yakın bir zamanda teröristlerden temizleneceğini dile getirirken, Irak ordusunun Irak halk güçleriyle birlikte  terörist gruplara karşı mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

El’Hezai, İran İslam Cumhuriyetinin Irak’ın sebat ve güvenliği için  Irak’a yaptığı yardım ve desteklerden dolayı da teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.