Laricani: İran’ın Filistin halkına desteği stratejiktir

  • 02 Aralık 2015
  • 790 kez görüntülendi.
Laricani: İran’ın Filistin halkına desteği stratejiktir
İran İslami şura meclisi başkanı, İran İslam cumhuriyetinin stratejik siyasetinin, Filistin halkına destek olduğunu belirtti.
İRİB’in bildirdiğine göre İslami şura meclisi başkanı Ali Laricani, dün Filistin halkına destek konusunun taktiksel olmadığını, bunun stratejik bir konu olduğunu ve hiç değişmediğini söyledi.
İslami şura meclis başkanı Amerika’nın siyasetleri konusunda da, onların davranışlarında düşman davranışlarının görüldüğünü belirtti.
Ali Laricani İran ve 5+1 grubu arasında siyasi müzakerelerin, İran’ın nükleer konuda temelli ilerleme kat ettiği şartlarda yapıldığını söyledi.
İslami şura meclis başkanı İran ve 5+1 nükleer anlaşma konusunda sürekli bir çalışma yürütüldüğünü, İran nükleer teknolojisine zarar gelmeden, tüm yaptırımların kalkacağı bir şekilde, uzmanların tüm konularda tartıştığı ve derleme yaptığını da sözlerine ekledi.
Batılı tarafın kendi vaatlerine uymaması halinde uluslararası sahnede cevap vermesi gerektiğini söyleyen Ali Laricani, Suriye gelişmelerine işaretle, Rusya’nın bölgede terörizm ile mücadele etmesini doğru bulduklarını belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.