Laricani: İran’ın Politikası Afrika ülkeleriyle ilişkileri geliştirmektir

  • 05 Ağustos 2017
  • 1.275 kez görüntülendi.
Laricani: İran’ın Politikası Afrika ülkeleriyle ilişkileri geliştirmektir

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin yarın İslami Şura Meclisinde düzenlenecek ikinci dönem yemin törenine katılmak için Tahran’da bulunan Gana Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mahamado Badomiya ile görüşen Laricani, İran’ın dost ve kardeş Gana ile ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi.

Laricani, İran ve Gana arasında ticari ve sanayi alanında işbirliğinin gelişmesini vurgulayan Laricani, İran’ın ticaret, eğitim, sanayi ve tarım alanında Gana ile işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.

İlaç sanayinde İran’ın tecrübelerini Gana ile paylaşmaya hazır olduğunu belirten Laricani, taraflar arasında alt yapı projeleri, yol ve toplu konut alanlarında işbirliği imkanları olduğunu söyledi.

Badomiya da İran’ın dünya’daki artan önemine değinerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin çeşitli alanlardaki gelişmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

İran’ın bilim alanında iyi tecrübeler kazandığını ifade eden Badomiya, iki ülkenin petrol, gaz, demir çelik, tarım, toplu konut ve otomotiv sektöründeki ilişkilerinin artması temennisinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.