Laricani: İran’ın Suriye devleti ve halkına yardımı devam edecek

  • 19 Ocak 2017
  • 1.024 kez görüntülendi.
Laricani: İran’ın Suriye devleti ve halkına yardımı devam edecek

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İran İslam Cumhuriyetinin Suriye devleti ve halkına yönelik desteğinin teröristlerin Suriye’den çıkarılıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Laricani, dün Tahrdan’da Suriye başbakanı İmad Hamis ve beraberindeki heyetle görüşmesinde, Suriye ordusunun Halep’te son zaferlerini tebrik ederek, ”Bu zaferler Suriye halkının uygun güce sahip olduğunu göstermektedir” dedi.

İran meclis başkanı, İran ve Suriye’nin ortak stratejiye sahip olduğunu belirterek, Tahran’ın Kazakistan müzakerelerine karşı olmadığını ama Suriye halkının çıkarları ve Suriye topraklarının korunmasının öncelikli olması gerektiğine inandığını söyledi.

Suriye başbakanı İmad Hamis de, görüşmede, İran’ın her zaman Suriye halkı ve devletinin yanında olduğunu belirterek, ‘elbette bu destekler iki ülke arasındaki tarihi, dini ve kültürel ortaklıklar ve asaletler gölgesinde olduğu için o kadar da şaşılacak bir durum değil’ dedi.

Suriye başbakanı, Halep’de son zaferlere de temasla, bu zaferlerin gerçekte İran ve Suriye halklarının çabaları ve mücadelelerinin bir sonucu olduğunu belirterek, ”bu zafer her ne kadar Suriye halkı adına da olsa aynı zamanda İran halkına da aittir” dedi.

Suriye başbakanı ateşkes konusuna da değinerek, ateşkesin Suriye devletinin gücünün göstergesi olduğunu belirterek, ”elbette, Suriye teröristlere karşı zafer için ve de Suriye’de sebatın sağlanması için her türlü planı olumlu ve memnuniyetle karşılaşmaktadır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.