Laricani, İstanbul’da İran’ın Nükleer Programı Hakkında Bilgi Verdi…

  • 21 Ocak 2015
  • 819 kez görüntülendi.
Laricani, İstanbul’da İran’ın Nükleer Programı Hakkında Bilgi Verdi…

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, İran ile 5+1 grubu arasındaki görüşmelerin daha fazla işbirliği ortamına vesile olabileceğini bildirdi.

10.İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği Konferansı’na katılmak amacı ile İstanbul’a giden İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İran’ın nükleer programı hakkında bilgi verdi.

İran İslami Meclisi başkanı, İstanbul’daki İran Konsolosluğu’nda İranlılar ile bir araya geldi.

Yabancı ülkelere yaptığı ziyaretlerin en önemli programlarından birisinin o ülkelerdeki İranlılar ile bir araya gelmek olduğunu belirten Laricani, “Türkiye’de yaşayan başarılı İranlılara kültürümüzü Türk toplumuna tanıtmak konusunda önemli bir rol düşüyor. Türkiye’de yaşayan İranlı üniversite öğrencileri, İran ile eğitim ve bilim köprüsü kuruyorlar. Türkiye ile bazı konularda görüş ayrılığı yaşayabiliriz, ama bu farklılıkları, iki ülkenin ilişkileri üzerinde etkili olmaması için çaba gösteriyoruz. Öte yandan birçok konuda da Türkiye ile ortak görüşlere sahibiz ve iki ülke arasındaki ticari hacmin artmasını istiyoruz. İran ve  Türkiye, ekonomik konularda tamamlayıcı roller üstlenebilir ve güvenlik konularında da, bölgenin huzura ermesi için ortak çalışmalarda bulunabilirler” dedi.

Laricani açıklamasının devamında TBMM Başkanı ile de görüştüğünü belirterek, İran ve P5+1 grubu arasında devam eden nükleer müzakereler konusuna hakkında konuştu ve “Müzakerelerde ilerlemeler kat edilmiştir. Tabir İran olarak, farklı senaryolar için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Nükleer müzakereler, batılı ülkelerin mantıklı davranmaları durumunda, işbirliklerinin gelişmesi için uygun bir olanak sağlayabilir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.