Laricani: Kızılhaç Örgütü ile işbirliğine hazırız

  • 08 Aralık 2016
  • 1.011 kez görüntülendi.
Laricani: Kızılhaç Örgütü ile işbirliğine hazırız

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İran’ın dünyanın değişik yerlerindeki krizlerde insani yardım konusunda Kızılhaç Örgütü ile işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Laricani,  dün Kızılhaç Örgütü’nün  Uluslararası komite başkanı Piter Maorer ile görüşmesinde, İran meclisinin Kızalhaç Örgütü’nün faaliyetlerine bakışının müspet olduğunu söyledi.

İran meclis başkanı, terörizmle mücadele için uluslararası  işbirliğinin gerektiğini belirterek, bu doğrultuda askeri ve güvenlik işbirliğinin de lazım olduğunu ve ancak  kültürel çalışmaların da beraberinde yapılmasıyla terörizmin kökünün  kazınacağını söyledi.

Söz konusu görüşmede Dünya Kızılhaç Örgütü yetkilisi de,  İslami öğretiler çerçevesinde insani  değerlerin yayılması için kanuni yolların bulunmasının komitenin önceliklerinden olduğunu belirterek,  bu doğrultuda İran İslami Şura Meclisi’nin önemli role sahip olduğunu söyledi.

Teröizmin İslam dininiyle irtibatlandırılmasına karşı çıkmanın da öncelikli siyasetleri olduğunu kaydeden Dünya Kızılhaç yetkilisi, bu komitenin  bölgede çatışmalardan rahatsız ve kaygılı olduğunu ve bu konuda bu buhranların sona ermesi için İran’ın işbirliğine olumlu baktıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.