Laricani: Kuzey Kore’nin Amerika’nın zorbalıkları karşısındaki direnişi takdire şayandır

  • 05 Ağustos 2017
  • 1.060 kez görüntülendi.
Laricani: Kuzey Kore’nin Amerika’nın zorbalıkları karşısındaki direnişi takdire şayandır

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, dünyanın kargaşanın hiç bir ülkenin yararına olmadığını belirterek, ”’Kuzey Kore’nin Amerika’nın zorbalıkları karşısındaki direnişinin takdire şayan olduğunu” söyledi.

Ali Laricani, cumhurbaşkanlığı yemin merasimine katılmak için İran’a gelen Kuzey Kore Yüksek Halk Kongresi Başkanı Kim Yung Nam ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, ”Dünyada kargaşa kimsenin yararına değildir ve herkes bundan zarar görür, dünyada barış ve istikrarın sağlanması hükümetlerin çabalarının en büyük getirisidir’’ dedi.

Laricani, ‘’Umarım bir an evvel dünyada barış ve istikrar sağlanır ve diğer ülkelere güç gösterme peşinde olanlar bununla bir yere varamayacaklarını anlarlar’’ dedi.

Kim Yung Nam da İran’ı ikinci kez ziyaret ettiğini belirterek,’’Ortak düşmana sahip bir ülkeyi ziyaretten mutluluk duyuyorum’’ dedi. Nam, ‘’Zaman ve tarih geçmekte, fakat bizim ortak düşmanımız değişmemektedir ve ABD hala zorbalıklarına devam etmekte’’ dedi.

Nam, ‘’Ülkeler kaderlerini kendi güçlerine dayanarak yazarlar ve hiçbir devlet başka bir devletin fazla isteklerine esir olmamalı, ABD’nin askeri yönden zayıf olan ülkelere saldırdığı ispatlanmıştır. Biz barış istiyoruz fakat kendi ülke menfaatlerimizde bir adım geri gitmeyiz ve ABD düşmanca politikalarına devam ettiği sürece biz daha sert davranacağız’’ dedi.Nam, ‘’Eğer bugün ABD ve sultacı ülkelerin fazla istekleri karşısında durmazsak bunlar daha fazla ülkeyi saracaktır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.