Laricani: Müslüman ülkeler arasında ekonomik ilişkiler geliştirilmeli

  • 16 Ocak 2018
  • 883 kez görüntülendi.
Laricani: Müslüman ülkeler arasında ekonomik ilişkiler geliştirilmeli

İran Meclis Başkanı Laricani, 13. İİT Parlametolar Arası Konferansı Genel Kurul oturumunun resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada, İslam dünyasının bugün tüm İslam ülkelerinin yakın işbirliğine muhtaç olduğunu bildirdi.

İran İslami Şura Meclis, Başkanı Ali Laricani, 13. İİT Parlametolar Arası Konferansı Genel Kurul oturumunun resmi açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Laricani, “Bu organizasyonda Müslüman ülkeleri arasında yakın işbirliğinin artması yönünde çeşitli yollar öngörülmüştür; bunlardan birisi, ekonomi kalkınma alanında daha fazla yakınlaşma mekanizmaları oluşturmaktır. Bu meselenin oturumun gündeminde yer alması bekleniyor” ifadelerinde bulundu.

İran meclis başkanı, İslam ülkelerinin güvenliğini ciddi sorunlarla karşı karşı getiren ve Filistin meselesinin İslam aleminin en öncelikli meselesi olmasını sağlayan terörizm meselesinde konferansın iyi sonuçlar almasını temenni ettiğini belirtti,

İslam’daki insan hakları konusunun da oturumda ele alındığını açıklayan Ali Laricani, ülkelerin gelişimi üzerinde kadın ile aile meselesinin çok etkili olduğuna da dikkati çekti.

13. İİT Parlametolar Arası Konferansı bugün sabah Tahran’da çalışmasına başladı ve yarın Çarşamba resmi bir bildiri yayınlayarak çalışmasına son verecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.