Laricani: Müslümanların iktidarı, vahdete bağlı

  • 14 Mayıs 2015
  • 869 kez görüntülendi.
Laricani: Müslümanların iktidarı, vahdete bağlı

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, Müslümanların onur ve iktidarının onların birliği sayesinde olduğunu belirtti.
İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, bugün mecliste yaptığı konuşmada, Yüce İslam Peygamberi’nin –saa- Müslümanların birbirinin haklarına saygı duymaları ve İslam ümmetinin vahdetine vurgu yaptığını ifade ederek, Müslümanların izzetinin birbirine yakınlaşmasıyla gerçekleşeceğini kaydetti.

Laricani, Yüce İslam Peygamberi’nin –saa- Bi’set gününe de temasla, Bi’set mantığının, insanların izzet ve onuru yerine sultacılık ve diktatörlüğü bir değer ve güç olarak gören cahiliye mantığı karşısında olduğunu belirtti.

İran Meclisi Başkanı, Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırısına da işaretle, saldırılarda masum insanlarının katliam ve altyapı tesislerinin yok edilişinin cahiliye mantığının bariz göstergesi olduğunu kaydetti, Al-i Suud’un otoriterleşme güdüleri doğrultusunda, bir Müslüman milletin onurunu kırdığını ve onun namus, can ve malına saygı göstermediğini ifade etti.
Batı ve bölgesel taşeronlarının İranofobi’yi dünyada yayma senaryolarına dikkat çeken İslami Şura Meclisi Başkanı, hiç kimsenin İran’a saldırma cesareti olmadığını belirtti.
Laricani, bazı ülkelerin nükleer anlaşmaya varma sürecini sabote ettiğini hatırlatarak, müzakerelerden sonuç çıkmasa bile İran’ın bir şey kaybetmediğini ve hızla nükleer teknolojisini geliştirmeye devam edeceğini ifade etti.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.