Laricani: Rehberin mektubu, İslam dünyası ile batı arasındaki teamülün yeni temelidir

  • 06 Aralık 2015
  • 790 kez görüntülendi.
Laricani: Rehberin mektubu, İslam dünyası ile batı arasındaki teamülün yeni temelidir
İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Dünya Mustazafları Rehberinin Batılı gençlere hitaben kaleme aldığı mektubun, İslam dünyası ile batı dünyası arasındaki teamülleri aklaniyet, hakikat ve kültürlere saygı temeli uyarınca yeniden ayarladığını bildirdi.
Meclisin bugünkü oturumunda konuşan İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Dünya Mustazafları Rehberinin Batılı ülkelerdeki gençlere hitaben kaleme aldığı mektubun, modern nifak perdelerini bir kenara ittiğini ve gerçeklerin önemli bir bölümünü açığa çıkardığını bildirdi.
İslam dünyasının her zaman kör taassuplar ve cahilce şiddete karşı mücadele verdiğini ve bugün bölgedeki terörizm krizinin bölgenin, casusluk örgütleri ve hilekar diktatörlerinin perde arkasındaki komplolarının ürünü olduğunu bildiren İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani konuşmasının devamında Türkiye’nin bölgedeki terörizm hareketiyle irtibatını güçlendirmek amacıyla Irak’a askeri müdahalesini de yeni bir sorun niteleyerek, İran İslam Cumhuriyetinin bölgenin hayır, huzur ve güvenliğini istediğini ve bunun için de bölge ülkelerinden terörizme karşı gerçek manada mücadele vermelerini istediğini söyledi.
UAEA’nın İran nükleer meselesiyle ilgili raporuna da değinen Laricani, “Gerçi temeli olmayan bir takım iddialar İran’ın nükleer meselede sapması olduğunu belirtmiştir ama bu raporun 88. bendinde İran’ın nükleer programlarında askeri amaçlara yönelik sapmanın bulunduğu iddialarına dair hiç bir belge ve kanıtın olmadığı belirtilmiştir” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.