Laricani: Rusya’nın girişimlerin ne kadar ve hangi nitelikte devam edeceğine bakmak gerek

  • 10 Ekim 2015
  • 752 kez görüntülendi.
Laricani: Rusya’nın girişimlerin ne kadar ve hangi nitelikte devam edeceğine bakmak gerek

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün Tahran’da Polonya Senatosu Başkanı ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’nın Suriye’de IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırılarına işaretle, Rusya’nın titizlikle hareket ettiğini, ancak bu girişimlerin ne kadar ve hangi nitelikte devam edeceğine bakmak gerektiğini belirtti.
Polonya Senato Başkanı’nın Tahran’a ziyaretini sıcak karşılayan Laricani, yüzyıllar boyunca iki ülkenin iyi ve yakın ilişkiler içinde olduğunu hatırlattı, 2. Dünya Savaşı sırasında 120 bin Polonya vatandaşının İran’a sığındığını ve İran’ın onlara saygıyla kapılarını açtığını ifade etti.
İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Polonya Senato Başkanı ile katıldığı ortak toplantıda, parlamento ve ekonomik ilişkileri güçlendirilmenin ele alındığına temasla, bu toplantıda, petrol, doğalgaz, gemi ve vagon imalatı ve diğer sektörlerde yatırımın görüşüldüğünü belirtti.
Polonya Senato Başkanı’nın İran ziyaretini önemli niteleyen Laricani, bu ziyaretin iki ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel ve akademik ilişkilerinin geliştirilmesine ciddi biçimde katkı sağlayacağını temenni etti.
Polonya Senato Başkanı Bugdan Burosoviç dün akşam bir parlamenter heyet başkanlığında, İslami Şura Meclisi Başkanı’nın daveti üzerine Tahran’a gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.