Laricani: Seçimler bütün görkemliliğiyle gerçekleşti

  • 29 Şubat 2016
  • 788 kez görüntülendi.
Laricani: Seçimler bütün görkemliliğiyle gerçekleşti
İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, İran içişleri bakanlığı yetkililerinin çabalarıyla, İran’da seçimlerin görkemli ve değerli bir şekilde düzenlendiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Laricani, dün içişleri bakanlığı seçim kurulu merkezini ziyaretinde basın mensuplarına yaptığa açıklamada, İslami Şura Meclisi ve Rehberlik Fakihler Meclisi’nde seçimle değişikliklerin ve de temsilcilerin yer değiştirmelerinin ‘mübarek bir olay’ olduğunu belirterek; İran halkının muhtelif kesimlerinin İran şartlarını da dikkate alarak verdikleri oylara ve halkın görüşüne saygı duyulması gerektiğini söyledi.

İran meclis başkanı, medya kuruluşlarının seçimlerin sonuçlarını İran’ın geleceğe doğru hareketinin bir sermayesi olarak gösterip desteklemeleri gerektiğini ve böylece halkın birliğinin daha da güçlendirilmesi gereğine temas etti.

Laricani, İran halkının bu seçimlerde de ciddi bir katılım sergilediğini belirterek, İran’ın geleceğinin yapımının gönül birliğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İran meclis başkanı, direniş ekonomisi siyasetlerinin uygulanmasını İran’ın iktisadi sorunlarının çözümü için tek çıkış yolu olarak nitelerken, milletvekillerinin asli görevlerini belirlemeleri ve halk karşısında görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.