Laricani, sıradışı maaşlar hakkında açıklama yaptı

  • 06 Temmuz 2016
  • 939 kez görüntülendi.
Laricani, sıradışı maaşlar hakkında açıklama yaptı

İslami Şura meclisi başkanı sıradışı maaşlar konusunda, yürütme ve denetleme kurumlarında yasaları çiğnemek, yasaları suistimal etmek ve yasalardan gafil olmanın bariz bir şekilde görüldüğünü belirtti.

Ä°SNA’nın bildirdiÄŸine göre Ä°slami Åžura Meclis baÅŸkanı Ali Laricani sıradışı maaÅŸları incelemekle görevli meclis araÅŸtırma merkezi baÅŸkanın raporu ardından yaptığı açıklamada, maaÅŸlar ve ücretle konusunda yasa boÅŸluÄŸunu reddederek, araÅŸtırma merkezi, Sayıştay ve Genel Denetleme Kurumu giriÅŸimlerinin kamu ve özel sektörde sıradışı maaÅŸlar ve primlerin çözülmesi için temel oluÅŸturduÄŸunu belirtti.

Laricani sıradışı maaşlar konusunun çözülmesine vurgu yaparak, benzer şekilde yasaların suistimal edilmesi ve yasalardan gafil olunmasının engellenmesi gerektiğini söyledi.

İslami Şura meclis başkanı ayrıca holdingler, kamu kurumları ve banka yönetim kurumlarının sıradışı maaşların ödendiği en fazla kurumlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Ä°slami Ä°ran cumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani de pazartesi yaptığı açıklamada, kamuoyu ve medyanın sıradışı maaÅŸlar konusundaki hassasiyetlerinin takdir ÅŸayan olduÄŸunu, hükümetin ise bu fırsattan ” bilgi sistemin ÅŸeffaflığı” için yararlanacağını belirtti.

Ruhani bildiride kimse ile kardeşlik bağı olmadığını, idari ve ekonomi düzende fesat ve rantın köklerinin kurutulmasına kadar mücadeleye devam edeceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.