Laricani: Suriye milletinin direnişi takdire şayandır

  • 30 Nisan 2015
  • 749 kez görüntülendi.
Laricani: Suriye milletinin direnişi takdire şayandır

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Suriye milleti ve devletinin son dört yılda teröristlerle mücadelede tarihi ve takdire şayan bir direniş sergilediklerini belirtti.
Tahran’ı ziyaret eden Suriye savunma Bakanı Genaral Fehd Casım Freyc’le görüşmesinde bu açıklamayı yapan Laricani, iki ülke milletlerinin ilişkilerini dostane niteledi ve Suriye’nin korsan İsrail’e karşı direniş ekseninin en ön saflarında yer aldığı için bölge içi ve bölge dışı düşmanların ağır saldırılarına maruz kaldığını kaydetti.
Laricani teröristleri yıkıcı hareketleri sadece bir iki ülke ile sınırlı olmadığını ve devam ettiği takdirde tüm bölgenin huzur ve istikrarını tehlikeye atacağını vurguladı.
Görüşmede Suriye’de teröristlerle mücadelede son durumla ilgili bir rapor sunan General Freyc İran’ın en zorlu anlarda Suriye milletinin yanında yer aldığını, teröristlerin Suriye topraklarına akın etmesinin, Amerikan- Siyonist patentli bir plan olduğunu ve bazı bölge ülkelerince geniş şekilde desteklendiğini, IŞİD ve El Nusra teröristlerin korsan İsrail hastanelerinde tedavi gördüğünü belirtti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.