Laricani: Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırısı stratejik ve büyük bir hata

  • 09 Haziran 2015
  • 681 kez görüntülendi.
Laricani: Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırısı stratejik ve büyük bir hata

İslami Şura Meclisi Başkanı, Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırısını stratejik ve büyük bir hata olarak niteledi.
İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani dün Lübnan el-Ahde haber sitesine verdiği demeçte, Suudi Arabistan’ın Yemen’e askeri saldırıları ve masum sivilleri katletmesini kınayarak, Suudilerin Yemen’e saldırılarının büyük bir stratejik hata olduğunu kaydetti.
Lübnan Hizbullah Hareketi’nin son zamanlarda Suriye’de tekfircilerle savaşta elde ettiği zaferine işaret eden Laricani, Hizbullah’ın tekfircilere karşı elde ettiği başarıların, teröristleri umutsuzluğa düşürdüğünü ve onların Irak’tan çekilmesinde etkili olduğunu belirtti. İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, bölge ülkelerinin bugün el ele vererek, tekfirci teröristlerle mücadele etmeleri gerektiğini ifade etti.
İslami Şura Meclisi Başkanı, Türkiye ve Katar’ın Suriye krizindeki rolüne de dikkat çekerek, bu rolün sadece iki ülke ile sınırlı kalmadığını, başka ülkelerin de karıştığını, ancak, Suriye krizinin bu yollarla çözüme kavuşmayacağını belirtmek gerektiğini ifade etti.Laricani, Suriye’nin geçen sene de, iyi bir direniş sergilediğini hatırlattı.
İslami Şura Meclisi Başkanı demecinin devamında, ABD ve hamilerinin sözde terörle mücadelede en ufak bir başarı elde etmediklerini söyleyerek, küresel güçlerin, Müslümanlara kan kaybettirmek için tekfircilerin bölgede kalmalarını istediğini belirtti.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.