Laricani: Suudilerin Siyonist İsrail ile ilişkileri Arabistan’ın zararınadır

  • 26 Aralık 2017
  • 890 kez görüntülendi.
Laricani: Suudilerin Siyonist İsrail ile ilişkileri Arabistan’ın zararınadır

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Suudilerin İsrail rejimi ile irtibatlarının Arabistan’ın zararına olduğunu belirterek, ”Amerikalılar İslam ülkeleri arasında ihtilaf çıkarmak için onların servetlerini yağmalıyorlar” dedi.

Laricani, İslamabad’a gerçekleştirdiği 3 günlük ziyaretinin sonunda düzenlediği basın toplantısında, Suudi yetkililerin, İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirme çabalarını itiraflarına temasla, ”İslam ülkelerinin siyonist rejim ile ilişkileri İslam ümmetinin zararınadır ve bu ilişkiler Arabistan’ın onuruna zarar verir” dedi.

Arabistan’ın bir İslam ülkesi olarak davranışlarını düzeltmesi gerektiğini belirten Laricani, Yemen’de cinayetlerini sürdüren Suudi rejiminin derhal bu saldırıları durdurması gerektiğini çünkü Suudilerin bölgedeki girişimlerinin Amerika’nın bölgeye yönelik müdahalelerine neden olduğunu söyledi.

Laricani,Amerikan başkanı Trump’ın Kudüs’le ilgili kararının da yenilgiye uğramasına temasla, İslam ülkelerinin daha da müttefik olmaları gerektiğinin altını çizerken ayrıca diğer ülkelerden de Filistin’e destek vermelerini istedi.

Laricani, Afganistan’da terörizm meselesini karmaşık bir mesele olarak nitelerken, Amerika’nın 2001 yılında terörizm ve uyuşturucu maddeyle mücadele bahanesiyle Afganistan’a girdiğini ama aradan onca yılın geçmesine rağmen uyuşturucu madde üretiminin Afganistan’da 45 kat artış kaydettiğini çünkü Amerika’nın terörizmle oyun oynadığını söyledi.

Laricani, İran-Rusya ve Türkiye’nin terörizm aleyhindeki mücadelede başarısı ile ilgili olarak, ‘’İran, Irak hükümetinin daveti üzerine Irak’a IŞİD ile mücadelede yardım etti ve bugün Irak teröristler olmadan yeniden yapılanmaktadır’’ dedi.

Suriye’de başından beri bir komplo olduğunu ifade eden Laricani, İran’ın Suriye hükümeti daveti üzerine IŞİD ile mücadelede yardım ettiğini, ilk başlarda İran hariç hiçbir ülkenin Suriye’ye yardım etmediğini daha sonra Rusya’nın da İran-Suriye ittifakına katıldığını söyledi. Amerika’nın bölgede terörizmle mücadele yerine oynadığını ifade eden Laricani, ‘’Terörle mücadele Suriye ve Irak’taki gibi olur ve Pakistan’da düzenlenen toplantının da amacı bölge ülkelerinin ortak bir strateji izlemesini sağlamaktı’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.