Laricani: Terörizmle mücadele İslam ülkelerinin öncelikli programı olmalı

  • 18 Ocak 2018
  • 867 kez görüntülendi.
Laricani: Terörizmle mücadele İslam ülkelerinin öncelikli programı olmalı

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, müslüman ülkelerin terörizmle mücadeleyi öncelikli olarak programlarına koymaları gerektiğini belirtti.

Laricani, Tahran’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Meclisler Arası Konferansı’nın kapanış merasiminde yaptığı konuşmada, Amerikalıların Suriye’de sürdükleri siyasetlere bakıldığında onların bölgede terörizm macerasının son bulmasını istemediğini gösterdiğini söyledi.

Laricani, İslam dünyası bağlarının geçmişe göre daha da derinleştiğini belirterek, ”Tahran’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Meclisler Arası Konferansında İslam ülkeleri arasında ciddi hiç bir ihtilafın olmadığı görülmüştür ve bu konuda bütün herkes ortak görüştedir” dedi.

İran meclis başkanı, parlamentoların halkların sesi olduğunu belirterek, ‘İslam ülkelerinin işinin bugün başladığını ve kendilerini savunacak  yola devam etmesi gerektiğini’ söyledi.

Laricani, Amerika’nın dünya ülkeleri halklarına karşı aşağılayıcı ve hakaret içerikli ahlaksızca tutumuna da temasla, ‘ABD başkanı  Trump’ın sözleri, ülkeler aleyhinde çok fazla hasar ve zararları beraberinde getirecek yeni bir savaşın işareti olduğunu gösterdiğini’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.