Laricani: Trump’ın seçilmesine olumlu veya olumsuz bakmıyoruz

  • 01 Aralık 2016
  • 974 kez görüntülendi.
Laricani: Trump’ın seçilmesine olumlu veya olumsuz bakmıyoruz

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, İran’ın Trump’ın seçilmesine olumlu veya olumsuz bakmadığını söyledi.

Çin FONİX televizyon kanalına mülakat veren Laricani, ‘’Trump propaganda döneminde birçok konuyu gündeme getirmiştir. Genelde bu sloganlar Cumhurbaşkanlığında farklı olacaktır, bizim bakışımız ne olumlu ne de olumsuzdur’’ dedi.

İran ve ABD’nin siyasi ilişkisi olmadığını ifade eden Laricani, Bu ilişkiler ABD ile ilişkisi olan ülkeler için belki daha önemli olabilir fakat bizim için çok etkili olmaz dedi.

Trump’ın İran aleyhindeki ambargoları arttırması takdirde İran’ın tutumunun ne olacağı sorusuna karşılık Laricani, Obama hükümeti de İran aleyhine ambargolar uyguladı, belki de en fazla ambargolar Obama hükümetinde uygulandı ve bundan dolayı biz şartlara uygun kararlar alırız dedi.

Kapsamlı Ortak Eylem Planının (KOEP) ikili bir anlaşma olmadığını belki uluslararası bir anlaşma olduğunu ifade eden Laricani, dünyanın 6 önemli ülkesinin bu anlaşmayı imzaladığını ve daha sonra da BM Güvenlik Konseyi kararının çıkarıldığını ve bundan dolayı KOEP’in ortadan kaldırılmasının çok kolay olmadığını ve buna ilaveten İran’ın çeşitli şartlar için farklı mekanizmalar öngördüğünü vurguladı.

Laricani, Trump’ın seçtiği kişilerin İran aleyhinde sert tutumlar sergiledikleri ile ilgili bir soruya karşılık, ‘’Biz söylemlere fazla dikkat eymeyiz ve daha çok eylemlere bakarız. Trump önce ABD’de yönetime geçmeli ve daha sonra söylediği sözleri nasıl uyguladığına bakacağız’’ dedi.

Laricani, KOEP’e taraf ülkelerin taahhütlerini yerine getirmeleri durumunda İran’ın da taahhütlerini yerine getireceğini ifade ederek, onların yollarını değiştirmesi durumunda İran’ın da yolunu değiştireceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.