Laricani: Ülkeler İran’ın yardımına ihtiyaç olduğunu gördüler

  • 27 Nisan 2016
  • 741 kez görüntülendi.
Laricani: Ülkeler İran’ın yardımına ihtiyaç olduğunu gördüler

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, yabancı ülkelerin İran’ın potansiyeline ihtiyaç duyduklarını gördüklerini söyledi.

Meclis Haber Ajansı’na göre, İran meclis başkanı Ali Laricani, dün İran İslam Cumhuriyeti gemicilik kurumu genel müdürü ve yönetim kurulu başkanıyla görüşmesinde; uluslararası atmosferin yabancı ülkelerin İran’ın potansiyelinden yararlanma yönünde olduğunu söyledi.

Laricani, nükleer anlaşmayı İran’ın iyi diplomasi potansiyeli olarak niteleyerek, yaptırım döneminde yaptırımlardan dolayı gemicilik kurumunun iktisadi açıdan sorunlarla karşı karşıya kaldığını ama şimdi yaptırımların kaldırıldığı bir ortamda İran gemicilik kurumunun, yeniden yapım ve onarım dönemine girecek olması açısından iyi bir ortamda olduğunu söyledi.

Laricani, İran gemicilik kurumunun iktisadi potansiyelden çok iyi bir şekilde yararlanması gerektiğini ve bu doğrultuda yabancı yatırımcı çekmesi gerektiğinin altını çizdi.

İran meclis başkanı, deniz taşımacılığını İran’ın ilerlemesinin temel unsurlarından biri olarak nitelerken, güvenli bir ulaştırma olmaksızın iktisadi açıdan ciddi olarak ilerlemenin mümkün olmayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.