Laricani’den İran ve Türkiye’nin bölgesel sorunları çözmede işbirliğine vurgu

  • 06 Mart 2018
  • 1.027 kez görüntülendi.
Laricani’den İran ve Türkiye’nin bölgesel sorunları çözmede işbirliğine vurgu

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, Türkiye ve İran’ın işbirliği yapması halinde bölgesel sorunların üstesinden geleceklerini ve iyi sonuçlar alacağını söyledi.

Türkiye Meclisi Dış İlişkileri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve yanındaki heyeti kabul eden Laricani, İran ve Türkiye’nin eski iki güçlü dost ülke olduğunu ve mevcut istişarelerle aralarındaki ilişkilerin her gün daha da arttığını söyledi.

İki ülke parlamentoları arasındaki ilişkilerin artmasının ilişkiler düzeyini arttırabileceğini ifade eden Laricani, ülkelerin terörizmle mücadeledeki işbirliğinin artması gerektiğini vurguladı.

Laricani, önemli diğer bir konunun da ekonomik ilişkilerin düzeyi olduğunu belirterek, 6. Kalkınma planının onaylandığını ve İran’da Türk yatırımcılar için yatırım imkanının hazır olduğunu söyledi.

Bozkır da Türkiye halkının İran halkını sevdiğini ve iki ülkenin tarihi geçmişleri ile yakın ilişkilere sahip olduğunu söyledi.

Bölgede birçok güvenlik sorunu olduğunu ifade eden Bozkır, Türkiye’nin tüm komşularının toprak bütünlüğü içinde huzur ve güven içinde yaşamayı arzuladığını söyledi.

Soçi ve Astana anlaşmalarının önemine de  vurgu yapan Bozkır, İran, Rusya ve Türkiye arasında bölgesel işbirliği için iyi işbirliği olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.