Laricani’den korona virüsle mücadeleye vurgu

  • 20 Şubat 2020
  • 1.077 kez görüntülendi.
Laricani’den korona virüsle mücadeleye vurgu

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani Çarşamba günü Sağlık Bakanı Said Nemeki ile telefon görüşmesinde Kum kentinde iki korona virüs vakasının kesin olduğu ile ilgili son bilgileri aldıktan sonra bu virüsle mücadelede gerekli önleyici tedbirlerin alınmasına vurgu yaptı.

İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani ayrıca Eğitim Bakanı Muhsin Hacı Mirzai ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, okulları korona virüs salgınına karşı korunması ve bu konuda öğrencilerin ve ebeveynlerin bilgilendirilmesi için gereken çalışmaların yürütülmesini istedi.

Laricani Kum valisi Behram Sermest’i de arayarak eyaletin güvenliğini temin etmekten sorumlu konseyin derhal toplanmasını ve önleyici tedbirleri almasını ve özellikle kamu alanları, okullar ve üniversitelerde korona virüs salgınına karşı gerekli güvenlik tedbirleri alınmasını istedi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianuş Cihanpur, Kum kentinde korona virüsten iki kişi hayatını kaybettiğini açıkladı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs hali hazırda Amerika, İngiltere, Avustralya, Tayland, Güney Kore, Japonya, Kanada, Fransa, S. Arabistan ve BAE başta olmak üzere 30’a yakın ülkeye yayıldı.

Çin yönetimi şimdiye kadar 72 bin kişi bu virüsten etkilendiğini ve 2004 kişi de hayatını kaybettiğini, 10 bin 600 kişi de tedavi edildiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.