Laricani’den Lahor’daki saldırılara kınama

  • 10 Ağustos 2017
  • 981 kez görüntülendi.
Laricani’den Lahor’daki saldırılara kınama

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Pakistan Senato ve Ulusal meclisi başkanlarına ayrı ayrı gönderdiği mesajlarda, Lahor’daki terör saldırılarını kınadı.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Pakistanlı mevkidaşı Serdar Ayaz Sadık ve Pakistan Senatosu Başkanı Reza Rebani’ye ayrı ayrı taziye mesajı göndererek, bu ülkenin Lahor kenti ve Pakistan-Afganistan sınırında meydana gelen terör eylemlerini şiddetle kınadı.
Laricani mesajında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesiyle yaralanmasına neden olan terör eylemlerinin derin bir üzüntü ve kederle karşılandığını belirterek, Pakistan devleti ve halkına başsağlığı diledi.
Bu saldırıların bir kez daha terör örgütlerinin bölge ve dünyanın istikrar ile güvenliğini yüksek derecede tehdit ettiğini gösterdiğini kaydeden Laricani mesajında, teröre karşı mücadelede tüm devletlerin ortak işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.
Laricani’nin mesajında, “Terör mağduru olan İran İslam Cumhuriyeti her zaman teröre karşı mücadelede komşu ve kardeş ülke Pakistan’ın yanında duracaktır” ifadesi kullanıldı.
Lahor’da 24 Temmuz tarihinde düzenlenen terör saldırısı sonucu 26 kişi hayatını kaybetti, 49 kişi de yaralandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.