Lavrov: ABD Orta Doğuda Fitne Taşeronluğu Yapmaktadır

  • 23 Kasım 2014
  • 649 kez görüntülendi.
Lavrov: ABD Orta Doğuda Fitne Taşeronluğu Yapmaktadır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika’nın Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ı devirmeye çalışmak istediğini söyledi. Fransa haber ajansına göre, Lavrov, Amerika’nın IŞİD ile mücadele bahanesiyle aslında gizlice Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ı devirmeyi hedeflediğini söyledi.

Lavrov, Amerika’nın, Suriye yönetiminin varlığının teröristlerin bölgeye gelmesinde etkili bir faktör olduğu yönündeki yanlış değerlendirmesini de eleştirerek, Amerika’nın bu bahaneyle Suriye yönetimi aleyhinde çalışmalarına kılıf uydurduğunu söyledi.

Rusya dışişleri bakanı Suriye’nin BM üyesi bağımsız bir ülke olduğunu belirterek, bu ülke aleyhinde Amerika ve batılıların müdahaleci siyasetlerini eleştirdi.

Lavrov açıklamasında ayrıca, ABD’nin Rusya’yı izole etmek ve cezalandırmak için tüm dünyaya baskı uyguladığını söyledi. Rusya Dışişleri ve Savunma Politikaları Konseyi’nde konuşan Lavrov, “Tüm dünyada Amerikan Büyükelçileri ve temsilcileri üst düzey yetkililerle konuşup Rusya’yı cezalandırmalarını istiyorlar. Bu konuda milyonlarca doğrulama var. Burada yakın müttefiklerimiz dahil herkese gidiyorlar…” eleştirisi getirdi.

ABD’nin küresel ihtirasları ile gerçek imkanları arasında uyumsuzluğun giderek arttığını ve ABD’nin tüm dünyayı tahakküm altına alma çabalarının ters etki oluşturduğunu ifade eden Lavrov, Avrupa ile ilişkileri durdurmak istemediklerini belirterek; “Hiç kimse Avrupa ile işbirliğini keserek kendi ayağına sıkmak istemez. Ancak herkes bilir ki işler her zaman normal olarak ilerlemez.” ifadelerini kullandı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.