Lavrov: Batının İran’ın nükleer programı aleyhinde iddiaları doğru değil

  • 12 Şubat 2018
  • 1.009 kez görüntülendi.
Lavrov: Batının İran’ın nükleer programı aleyhinde iddiaları doğru değil

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, Batı’nın İran nükleer programı aleyhindeki iddialarının doğru olmadığını söyledi.

İnterfax’ın bildirdiğine göre, Lavrov,  dün yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer programının barışçı olduğunu belirterek, bunu ispatlamak için batılılarla müzakereye de gerek olmadığını söyledi.

Rusya dışişleri bakanı, Amerika’nın  iddialarının aksine İran’ın nükleer programının istikrasızlık unsuru olmadığını söyledi.

Lavrov, ayrıca Amerika ile ilişkiler konusuna da temasla, Rusya’nın en zenginler listesindeki kişilerin Rusya devlet başkanı Putin’e yakın olanların olduğuna dair Amerikan hazine bakanlığının iddiası ve bu kişilerin yaptırımla tehdit edilmesinin gülünç olduğunu söyledi.

Rusya dışişleri bakanı, ülkesinin Amerika ile mevcut ihtilafları halletmeye çalıştığına da işaretle,  Rusya’nın bir çok konuda  ihtilafların çözümü için önce olduğunu ama Amerika’nın bu çabalara karşı bir cevap vermediğini söyledi.

Rusya dışişleri bakanı, ayrıca Amerika’nın Kore yarımadasında istikrarsızlığa neden olan girişimlerine de işaretle, Amerika’nın mevcut siyasetlerinin devam etmesi halinde, sözkonusu bölgede gerginliği azaltma çabalarının da artık kalmayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.