Lavrov: İran nükleer anlaşmada bütün taahhütlerine bağlı kaldı

  • 11 Ocak 2018
  • 937 kez görüntülendi.
Lavrov: İran nükleer anlaşmada bütün taahhütlerine bağlı kaldı

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüşmesinde, İran’ın nükleer anlaşma karşısındaki taahhütlerine bağlı kaldığını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Lavrov, dün Zarif ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı çerçevesinde taahhütlerini tamamen yerine getirdiğini belirterek, bu durumu Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ve AB’nin de teyit ettiğini söyleyerek açık bir şekilde ABD’nin İran’la ilgili iddialarının da doğru olmadığını bildirdi.

Rusya’nın nükleer anlaşmanın yürürlüğünü desteklediğini  belirten Rusya dışişleri bakanı, ayrıca İran ve Rusya arasında işbirliklerin  geliştirilmesine de vurgu yaparak, bu ilişkilerin her geçen gün daha da artacağını umduğunu söyledi.

Lavrov, İran, Türkiye ve Rusya arasında Suçi’de Suriye konulu toplantıya da işaretle, Suriye ile ilgili Astana’da yapılan müzakerelerin olumlu sonuçlar verdiğini ve bunda da en büyük payın üç ülkenin işbirliğinin olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı da sözkonusu görüşmede,  Rusya’nın nükleer anlaşmanın yürürlüğüne desteğinden dolayı teşekkür ederken, ”Nükleer anlaşma uluslararası diplomasinin elde ettiği büyük bir kazanımdır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.