Lavrov: NATO Afganistan’da uyuşturucu madde konusuna eğilmeli

  • 05 Aralık 2017
  • 1.033 kez görüntülendi.
Lavrov: NATO Afganistan’da uyuşturucu madde konusuna eğilmeli

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, Afganistan’da uyuşturucu madde ile mücadele konusuna temasla, NATO’dan Afganistan’da uyuşturucu maddenin kökünün kurutulması için özel önem vermesini istedi.

İRNA’nın haberine göre, Lavrov, Moskova’da Uluslararası Uyuşturucu Madde ile Mücadele Konferansı’nda yaptığı konuşmada, NATO’dan Afganistan hükümetiyle işbirliği yaparak bu ülkede uyuşturucu madde ekimi ve kaçakçılığında etkili olmasını beklediklerini  söyledi.

Rusya dışişleri bakanı, Afganistan’da uyuşturucu madde ekiminin maalesef beklentilerin aksine giderek arttığının görüldüğünü belirtirken, Rus yetkililer daha önce de NATO ve Amerika’yı, Afganistan’da uyuşturucu madde ekimi ve kaçakçılığına karşı gözyumdukları için ciddi ve ağır eleştirilerde bulunmuşlardı.

Bu arada İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani,  dün sözkonusu konferansta yaptığı konuşmada, Batılı ülkelerin Afganistan’dadi iddialarının yalan olduğunun görüldüğünü belirterek, Afganistan’da yabancı ülkelerin askerlerinin konuşlanmasından sonra uyuşturucu madde üretiminin 45 kat arttığını söyledi.

Bazı resmi verilere göre, Afganistan’da uyuşturucu madde ekimi ve kaçakçılığı Amerika’da bazı çevreler için milyarlarca dolar gelir elde etmelerine neden oluyor. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.