Lavrov: Putin ve Kral Selman, Suriye konusunda anlaştı

  • 05 Ekim 2017
  • 1.085 kez görüntülendi.
Lavrov: Putin ve Kral Selman, Suriye konusunda anlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in Suriye’de önceliğin terörle mücadele olduğu hususunda anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Putin ve Kral Selman’ın görüşmesine ilişkin açıklama yapan Lavrov, tarafların Suriye’de önceliğin terörle mücadele olduğu konusunda anlaşma sağladığını ifade etti.
Putin ve Selman’ın Suriye, Irak, Yemen, Basra Körfezi dahil geniş bir coğrafyadaki durumu ele aldığını aktaran Lavrov, “Suriye’deki tüm sorunların masaya yatırıldığı görüşmede terörle mücadelenin önceliğe sahip olduğuna dair ortak anlayış ortaya çıktı. Terörle mücadelenin aşırılıkçı ideolojiyle kararlı mücadele anlamına geldiği aşikar. Rusya ve Suudi Arabistan’ın  Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası arenadaki inisiyatifleri de buna yönelik. Suudi meslektaşlarımızı, BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) görüşülmekte olan yaklaşımlar hakkında bilgilendirdik” dedi.
Kral Selman’ın Rusya’nın Suriye’de barışçıl çözüm bulmaya yönelik çabalarına olumlu yaklaştığını da belirten Lavrov, “Suudi Kral, Astana formatı kapsamında Suriye’de çözüm için gösterilen çabaları olumlu bulduğunu söyledi. Rusya da, Riyad yönetiminin Suriye muhalefetini birleştirme çabalarını destekliyor” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.