Lavrov: Rusya Fars körfezinde gerginliğin giderilmesinden yanadır

  • 07 Aralık 2019
  • 1.298 kez görüntülendi.
Lavrov: Rusya Fars körfezinde gerginliğin giderilmesinden yanadır

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Fars körfezinde gerginliklerin giderilmesinden yana olduğunu belirterek, bu bölgede sorunların görüşmeler yoluyla giderilmesi çağrısında bulundu.

İRNA’nın haberine göre, Rusya dışişleri bakanı,  dün İtalya’da yaptığı açıklamada, Rusya’nın Fars körfezinin güvenliğiyle ilgili sunduğu planın bir çok açıdan önemli olduğunu belirterek, bu planda Batı Asya bölgesinin tamamında karşılıklı güven ortamının sağlanmasını içeren bir güvenlik sisteminin alt yapısının hazırlandığını belirtti.

İtalya’nın başkenti Roma’daki Akdeniz Diyaloğu Forumu’nda konuşan Lavrov, “Suriye topraklarındaki terörist varlık köşeye sıkıştı, İdlib ve kuzeydoğuda kaldı, ki orada özellikle de El-Tanf bölgesinde Amerikalılar ile korumaları altında olanlar arasında çok bulanık bir ilişki var” dedi.

“Buna rağmen Suriye hükümeti görüşmelerden vazgeçmiyor” diye ekleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Anayasa Komitesi’nin bir yıl önce kurulmasına Batı ülkelerinin engel olduğunu belirtti.

Lavrov, “Batılı meslektaşlarımız Anayasa Komitesi’nin bir yıl önce, yani geçen yılın aralık ayında toplanmasına engel olmasaydı komite bir yıldır çalışıyor olurdu” dedi.

Batı’nın Rusya’ya yeni yaptırım kararını da değerlendiren Lavrov, “Sadece kendimize güvenmemiz gerektiğine son yıllarda alıştık. Çünkü Batı meslektaşlarımız partner olarak güvenilemez” dedi.

ABD’nin farklı kararlarını gerçeklik olarak kabul ettiklerini dile getiren Lavrov, “Herhangi bir iç mantık aramaya çalışmıyoruz. Bir olgu var ve bu olguyu hak ettiği gibi değerlendirmeliyiz” diye ekledi.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 5 aralık tarihinde yaptığı açıklamada da, NATO’nun, dünya üzerinde tahakküm kurmaya çalıştığını belirterek, “NATO’nun tehditlerine karşı silah yarışına girmeden, kendi güvenliğimizi sağlayarak, nasıl bir cevap vereceğimizi iyi biliyoruz” dedi.

NATO’nun eylemlerinden endişe duyduklarını belirten Lavrov, “NATO kendisini meşruiyet kaynağı olarak görüyor ve bu rolü ancak kendisinin üstlenebileceğini herkesi ikna etmeye çalışıyor. NATO, askeri altyapısını Rusya’nın sınırlarına doğru genişletiyor” diye konuştu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.