Liberman: Geri Dönüş yürüyüşü İsrail’e büyük baskı uyguladı

  • 05 Aralık 2018
  • 1.328 kez görüntülendi.
Liberman: Geri Dönüş yürüyüşü İsrail’e büyük baskı uyguladı

Korsan İsrail’de yayımlanan Yediot Aharonot gazetesi bu rejimin istifa eden savaş Bakanı Avigdor Liberman’dan naklen, Filistin İslamî direniş hareketi Hamas Geri Dönüş yürüyüşlerini düzenleyerek İsrail’e büyük baskı uygulamayı başardığını yazdı.

Filistin enformasyon merkezinin haberine göre, siyonist rejimin istifa eden savaş Bakanı Avigdor Liberman, Filistinlilerin Gazze şeridinde düzenledikleri Geri Dönüş eylemleri İsrail’in ahmaklığın doruk noktasında Hamas karşısında geri adım atmasına ve Gazze şeridine yakıt vermesine sebebiyet verdiğini belirtti.

Siyonist rejimin istifa eden savaş Bakanı Liberman ayrıca hali hazırda İsrail’in Hamas ile yaşadığı durumu kötü ve makul olmayan bir durum olduğunu, Hamas Geri Dönüş yürüyüşlerini düzenleyerek iktisadi bir kazanım elde ettiğini, ki bu da İsrail açısından büyük bir facia olduğunu ileri sürdü.

Siyonist rejimin savaş eski Bakanı Avigdor Liberman geçen Kasım ayında ve Filistin direnişinin siyonist ordunun Gazze’nin güneyinde düzenlediği askeri operasyona verdiği ezici karşılığın ardından görevinden istifa etmişti.

Filistin halkı 30 Mart 2018’den bu yana Gazze şeridinin sınırlarında düzenledikleri Geri Dönüş yürüyüşleri ile Gazze kuşatmasının sonlandırılmasını ve Filistinli mültecilerin anavatanına geri dönmesini istiyor.

Ancak Geri Dönüş yürüyüşleri başladığı o tarihten bu yana şimdiye dek en az 240 Filistinli siyonist rejim askerlerinin doğrudan ateş açması sonucu şehit düştü, 25 bin Filistinli de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.