Liberman: Hamas İle Anlaşmamız İmkansız

  • 25 Ağustos 2018
  • 1.162 kez görüntülendi.
Liberman: Hamas İle Anlaşmamız İmkansız

Siyonist Rejim Savaş Bakanı, Gazze Şeridi’ndeki direniş gruplarıyla ateşkes anlaşması yapılması ihtimalini reddederek, tek anlaşmanın meydandaki gerçekler olduğunu belirtti.

Siyonist Rejim Savaş Bakanı Avigdor Liberman dün yaptığı açıklamada; Gazze Şeridi’nde İslami Direniş Hareketi Hamas ile bir anlaşmaya varılmasının imkansız olduğunu ifade etti.

Liberman Gazze Şeridi yakınlarındaki Siyonist yerleşimciler ile yaptığı görüşmede; ben ateşkes görüşmelerine katılmıyorum çünkü buna inamıyorum ve bana göre tek anlaşma meydandaki gerçeklerdir, açıklamasında bulundu.

Yedioth Ahronot sitesinin haberine göre; Liberman Hamas’ın tek amacının İsrail’i yok etmek olduğunu belirterek, onlar Gazze’de defnedilmiş İsrailliler konusu çözülmeyene kadar hiçbir ilerlemenin ve anlaşmanın sağlanamayacağını biliyorlar, ifadelerini kullandı.

Siyonist Rejim Savaş Bakanı daha önce yaptığı bir açıklamada; ateşkes anlaşması için Mısır ve uluslararası örgütlerle görüşme halinde olduklarını belirtmişti. Haretz gazetesi birkaç gün önce Gazze Şeridi’nde Siyonistler ile Hamas arasında muhtemel bir anlaşmanın ayrıntılarını yayımlamıştı.

Son aylarda, Siyonist Rejim’in sınır bölgelerinde geri dönüş gösterilerine katılan Filistinlilere yönelik saldırılarının ve şiddetin artması nedeniyle Gazze Şeridi’ndeki durum vahim bir hal aldı.

Son bir ay içinde Gazze Şeridi’ndeki direniş grupları ile Siyonist Rejim arasında anlaşma yapıldığına ilişkin defalarca birçok haber yayımlandı ancak her defasında ya taraflar haberi yalanladı ya da saldırı yapılarak ateşkes ihlal edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.