Liberman’ın Sözleri Lübnan İçin Doğrudan Bir Tehdittir

  • 01 Şubat 2018
  • 990 kez görüntülendi.
Liberman’ın Sözleri Lübnan İçin Doğrudan Bir Tehdittir

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, işgalci İsrail Savunma Bakanı Liberman’ın, bugünkü konuşmasına ilişkin “Lübnan’ın kendi karasuları üzerindeki egemenlik hakkına bir saldırı olarak” nitelendi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın, ‘Lübnan’ın, petrol ve doğalgaz arayacağı 9. blok, İsrail’indir’ şeklindeki bugünkü sözlerine, Lübnanlı liderlerden cevap geldi. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından yapılan yazılı açıklamada, Liberman’ın sözleri, “Lübnan’ın kendi karasuları üzerindeki egemenlik hakkına bir saldırı olarak” nitelendi. Her türlü meydan okuma karşısında, Lübnan’ın konumunu güçlendirmek dışında herhangi bir gayret sarf etmeyeceklerini belirten Avn, “Liberman’ın sözleri, Lübnan için doğrudan bir tehdit” ifadelerini kullandı.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, bugün mecliste yaptığı konuşmada, İsrail’in tehdit konuşmaları karşısında, Lübnanlıların daha fazla birlik içerisinde olması gerektiğini söyledi.

HARİRİ: TÜM BU TEHDİTLER İSRAİL’İN BÖLGEDEKİ YAYILMA VE YERLEŞİM POLİTİKALARININ PARÇASI

Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin basın ofisinden konu ile ilgili yayımlanan bildiride, “İsrailli yetkililer, birkaç gündür Lübnan’ı tehdit eden sözler kullanıyor. Liberman’ın son sözleri de açık bir provokasyondur ve Lübnan’a karşı meydan okumadır. Tüm bu tehditler, İsrail’in bölgedeki yayılma ve yerleşim politikalarının bir parçasıdır” ifadelerine yer verildi.

Bildiride, Lübnan Hükümeti’nin, Lübnan’a ait olan deniz sahasındaki 9. blokta, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde petrol ve doğalgaz araması başlattığı vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.