Libya’da Hafter yanlıları BM temsilcisini ülkeye almadı

  • 25 Mart 2015
  • 799 kez görüntülendi.
Libya’da Hafter yanlıları BM temsilcisini ülkeye almadı

Tobruk’ta Tobruk hükümeti ve Hafter’i destekleyen bir grup, BM temsilcisinin havaalanından ülkeye girişine izin vermedi.

Libya’nın doğusunda yer alan Tobruk’ta göstericilerin, kentteki Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile görüşmek amacıyla gelen Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon’un havaalanından ülkeye girişini engellediği bildirildi.

Tobruk Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Yüzbaşı Yusuf Bu Kudra, bir grup göstericinin, kentteki Temsilciler Meclisi Başkanı Salih ile “Libyalı taraflar arasında Fas’ın Suheyrat kentinde yürütülen diyalog görüşmelerini” ele almak için gelen Leon’un havaalanından ülkeye girişini engelleyip, geldiği uçakla geri dönmesine neden olduklarını belirtti.

Bu Kudra, göstericilerin aynı zamanda Temsilciler Meclisi Başkanlığı’na ait güvenlik güçlerinin de havaalanına girerek Leon’u karşılamalarına engel olduklarını ifade etti.

Gösterinin Leon’un, diyalog görüşmelerinde diğer tarafı desteklemesinden kaynaklandığını aktaran Bu Kudra, göstericilerin kentteki Temsilciler Meclisi’ni ve ordunun direniş gruplarına karşı savaşını destekleyen yazıların bulunduğu pankartları taşıdığını da dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.